1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
ltınova İlçemize bağlı Subaşı Beldemiz, Yalova'da tarımsal üretimin yapıldığı ender yerleşim beldelerinden biridir. son iki yıldır Kivi şenliğinin yapıldığı Subaşı beldesinde yaklaşık 60 yıl önce Hasat zamanında görülüyor.
Altınova İlçemize bağlı Subaşı Beldemiz, Yalova'da tarımsal üretimin yapıldığı ender yerleşim beldelerinden biridir. son iki yıldır Kivi şenliğinin yapıldığı Subaşı beldesinde yıllar önce de Elma şenlikleri gerçekleşirdi.
1960'lı yılların başında çekilen bu fotoğrafta Subaşı köylülerinin tarlada hasat yaparken görülüyor.
Balkanlardan gelen ve Türkiye'ye göç eden Türkler tarafından kurulan Subaşı beldemiz de 1992 yılından itibaren nüfusun arttığı gözlenmiştir.
Subaşı Beldesinin adı, Osmanlılar zamanından kalmıştır. "Subaşı" adını Osmanlılar döneminde zaman zaman köyün bulunduğu yerde konaklayan "Subaşı"lardan aldığı öne sürülmektedir.
Subaşı Beldesi 1930-1935 yılları arasında Bulgaristan ve Romanya'dan büyük Önder Atatürk'ün yaptığı antlaşmalarla serbest olarak Türkiye'ye göç eden Türkler tafarından kurulmuştur.
Göç ettiklerinde Marmara Bölgesi'nin çeşitli yerlerinde ikamet ederken, daha sonra köyün bulunduğu yerde toplanarak Subaşı Köyü'nün kurulmasına neden olmuşlardır.1950, 1976, 1989 yılında yine Bulgaristan'dan gelen göçmenler bu köye yerleşmişlerdir.
Benzer Haberler
1989 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SEMA SİTESİ
1935 YILI ÇINARCIK'DA 23 NİSAN KUTLAMASI
1965 YILI YALOVA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
1961 YILI SUBAŞI'NDA 23 NİSAN KUTLANIRKEN
1979 YILINDA ARMUTLU İLÇESİ KAPAKLI KÖYÜ
1975 YILI YALOVA BADGODESBERG PLAJI
1961 YILI HÜKÜMET KONAĞI VE MEYDANIMIZ
1960 YILINDA YALOVA ELMALIK KÖYÜ