1962 YILINDA ÇINARCIK KOCADERE KÖYÜ
1960'lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere Köyü Meydanı ve Kocadere köylülerini görüyorsunuz. Ünlü Kocadere çınarının da girdiği bu fotoğraf karesinde Kocadere o yıllarda hayvancılık, tarım ve balıkçılıkla geçimini sağlıyordu
1960'lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere Köyü Meydanı ve Kocadere köylülerini görüyorsunuz. Ünlü Kocadere çınarının da girdiği bu fotoğraf karesinde Kocadere o yıllarda hayvancılık, tarım ve balıkçılıkla geçimini sağlıyordu.
1980’li Yıllarda Turizmde adından söz ettiren Kocadere, şsiz doğası ve ormanlarıyla öne çıkmış ve 1980'li yıllardan itibaren turizmle tanınmıştı. Turizm ile tanışmasının ardından çok katlı yapılaşmalarla dikkat çeken Kocadere, Çınarcık ve Teşvikiye sahilleriyle birleşerek, Marmara’nın uzun bir sahilini oluşturmaktadır.
Kocadere. turizme alabildiğine açık, dağı, denizi, piknik alanlarıyla bir bütünlük içersinde farklı bir yerleşim bölgesidir. Yalova’ya uzaklığı 22 km., Çınarcık’a uzaklığı ise 10 km.dir. Belde adını, içinden geçen taşlı ve alüvyonlu dereden almaktadır.



Benzer Haberler
1980 YILI ÇİFTLİKKÖY'LÜ KARA TAKSİCİSİ FEVZİ
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA