1960 YILINDA YALOVA PAZARINDA ÇÖMLEKÇİLER
1960 yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Pazaryeri ve burada kurulan seyyar lunaparklarda oynayan çocukları görüyorsunuz.
1960 yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Pazaryeri ve burada kurulan seyyar lunaparklarda oynayan çocukları görüyorsunuz.
Bundan 60 yıl öncesinde Yalova'da yaşayanların uğrak yerlerinden biri Cumartesi Köylü Pazarı ve burada kurulan seyyar lunaparklar olurdu.
Küçükken mutlaka herkesin gittiği, günümüzde pek rağbet görmese de eskiden eğlencenin tam merkezi olan lunaparkları, bir kere giden bir daha unutamaz.
İşte çocukken gidilen ve her şeyiyle unutulmaz eğlenceli olan seyyar lunaparklar:, her gün değişik mahallelerde kurulurdu. Ancak Cumartesi günleri ise mutlak pazaryerinde olurlardı.
Ahşap salıncakların, tahterevallilerin olduğu seyyar lunaparkta toplanan bayram harçlıkları da burada bitirilir, akşama mutlu mesut evlere dönülürdü.
Benzer Haberler
1989 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SEMA SİTESİ
1935 YILI ÇINARCIK'DA 23 NİSAN KUTLAMASI
1965 YILI YALOVA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
1961 YILI SUBAŞI'NDA 23 NİSAN KUTLANIRKEN
1979 YILINDA ARMUTLU İLÇESİ KAPAKLI KÖYÜ
1975 YILI YALOVA BADGODESBERG PLAJI
1961 YILI HÜKÜMET KONAĞI VE MEYDANIMIZ
1960 YILINDA YALOVA ELMALIK KÖYÜ