1960 YILINDA YALOVA PAZARINDA ÇÖMLEKÇİLER
1960 yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Pazaryeri ve burada kurulan seyyar lunaparklarda oynayan çocukları görüyorsunuz.
1960 yılında çekilen bu fotoğrafta Yalova Pazaryeri ve burada kurulan seyyar lunaparklarda oynayan çocukları görüyorsunuz.
Bundan 60 yıl öncesinde Yalova'da yaşayanların uğrak yerlerinden biri Cumartesi Köylü Pazarı ve burada kurulan seyyar lunaparklar olurdu.
Küçükken mutlaka herkesin gittiği, günümüzde pek rağbet görmese de eskiden eğlencenin tam merkezi olan lunaparkları, bir kere giden bir daha unutamaz.
İşte çocukken gidilen ve her şeyiyle unutulmaz eğlenceli olan seyyar lunaparklar:, her gün değişik mahallelerde kurulurdu. Ancak Cumartesi günleri ise mutlak pazaryerinde olurlardı.
Ahşap salıncakların, tahterevallilerin olduğu seyyar lunaparkta toplanan bayram harçlıkları da burada bitirilir, akşama mutlu mesut evlere dönülürdü.



Benzer Haberler
1999 YILI 17 AĞUSTOS'TA YALOVA SAHİLİ
1950 YILI İNGİLTERE KRALI YALOVA'DA
1965 YILI SONBAHARINDA GAZİPAŞA CADDESİ
1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
1986 YILI YALOVA BAHÇELİ GENÇLİK KADROSU
1977 YILI YALOVA ANADOLU GENÇLİK SPOR
1980'LER YALOVA DOĞAN SPOR KADROSU
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU