1958 YILINDA YALOVA CUMHURİYET MEYDANI
Yalova’nın küçük bir kasaba olduğu yıllardan kalma sararmış bu fotoğrafta görüldüğü gibi o yıllarda meydanda yoğun bir hareketlilik görülüyor.
1958 Yılında çekilen bu fotoğrafta 60 yıl öncesinin Yalova Cumhuriyet Meydanı işte bu şekildeydi.
60 yıl önce Cumhuriyet meydanından çekilmiş bu fotoğraf karesi o yılların bizlere getiriyor.
Yalova’nın küçük bir kasaba olduğu yıllardan kalma sararmış bu fotoğrafta görüldüğü gibi o yıllarda meydanda yoğun bir hareketlilik görülüyor.
Aslında gördüğünüz bu tek fotoğraf karesi, Yalova Cumhuriyet Meydanını bizlere anlatıyor. İşte bu fotoğrafta, meydanda hem dolmuş taksiler, hem el arabası, hem traktör, hem de at arabası bu karelere sığdığı gibi, bu güzelliği fotoğraflayan bir başkası da bu karenin içersine girmiş durumda.
Bu fotoğraf, aslında bizlerin köylülükten modern çağa ne kadar çabuk uyum sağladığımızı da anlatıyor. Fotoğrafa iyice baktığımızda, bundan 60 yıl önce, Cumhuriyet meydanında genç Cumhuriyetin modern erkeği ve kadınını da görebiliyoruz.
Caddelerin temizliği dikkat çekerken, fotoğrafta görülen Yalova’nın en büyük binası ise o dönemlerdeki Tan Oteli. Dikkat çeken bir başka gerçek ise, Cumhuriyet Meydanı ve Gazipaşa caddesinin Çınar ağaçlarıyla çevrelenmesi.



Benzer Haberler
1980 YILI ÇİFTLİKKÖY'LÜ KARA TAKSİCİSİ FEVZİ
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA