1955 YILINDA KILIÇKÖYDE KÖY BAKKALI
1955 yılında köylerde yapılan çalışmaların arşivlenmesi amacıyla Yalova Halk Eğitim Merkezince çekilen bu fotoğrafta Kılıç Köyü meydanınındaki Köy bakkalını görüyorsunuz.
1955 yılında köylerde yapılan çalışmaların arşivlenmesi amacıyla Yalova Halk Eğitim Merkezince çekilen bu fotoğrafta Kılıç Köyü meydanınındaki Köy bakkalını görüyorsunuz.
O yıllarda Yalova'nın en büyük yerleşim yerlerinden biri olan ve Bucak olarak Yalova'nın diğer köylerinden kendini ayıran Kılıç köyü, o yıllarda Yalova'nın Çınarcık lçesinin dışında İkinci bucağı idi.
Bakkal Dükkanının vitrininde sizlerinde gördüğü gibi, ispirtodan Vita yağına, aspirinden, çamaşır ipine kadar herşey bulunurdu. Köy halkının yaşamında tarımsal üretim ve hayvancılığın da önemli yeri vardır. Kılıç Köyü, Yalova’ya 15 kilometrelik mesafededir.
Mis kokulu şeftali bahçeleri ve elması ile ünlü Kılıç Köy, Yalova'nın gelişmiş köylerinden biridir. Ayçiçeğinin de bolca yetiştiği köyde her türlü sebze, mısır ve buğday tarlaları geniş bir yer kaplar. Köy halkının yaşamında hayvancılığın da önemli yeri vardır. Kurtuluş Savaşı'ndan önce Ermenilerin çoğunlukta olduğu bir yerleşim olmasına karşılık, savaş sonrasında şimdiki halkın yerleşimi haline gelmiştir. Kılıç Köyü, Yalova'ya 15 kilometrelik mesafededir.
Benzer Haberler
1999 YILINDA YAZAR FAİK BİLEK ANILIRKEN
1970 YILINDA YALOVA KURTKÖY GENÇLİĞİ
1972 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1970 YILINDA YALOVA KABAKLI KÖYÜ
1964 YILINDA YALOVA FATİH CADDESİ
1953 YILINDA KİRAZLI KÖYÜ VE ÇEŞMESİ
1963 YILINDA YALOVA AKASYA PLAJI
1970 YILI YALOVA SOĞUCAK KÖYÜ İLKOKULU