1955 YILI ÇINARCIK ÇEŞMESİNDEN SU ALANLAR
1955 yılında Çınarcık’ın henüz küçük bir yerleşim bölgesiyken çekilmiş bu fotoğrafta, köyiçinde bulunan çeşmeden su dolduran Çınarcıklı köylü kızlarını görüyorsunuz
1955 yılında Çınarcık’ın henüz küçük bir yerleşim bölgesiyken çekilmiş bu fotoğrafta, köyiçinde bulunan çeşmeden su dolduran Çınarcıklı köylü kızlarını görüyorsunuz.
1955 yılına ait bu fotoğraf karesinde isimlerini tespit edemediğimiz köyün o yıllarındaki genç kızları köyün tek çeşmesinden su doldururken sohbet ederken görülüyor. Geçimini o yıllarda zeytincilik ve balıkçılıktan sağlayan Çınarcık halkı o yıllarda turizmle henüz tanışmamıştı.
Bu fotoğrafı ise,1955 Yılında Yalova ve Çınarcık bölgesine gelen ve kısa bir süre Türkiye'de kalan, 1913-1978 yılları arasında yaşayan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Eugene V. Harris tarafından çakilmiştir.
Fotoğrafı çeken Harris bu fotoğrafa şöyle not düşmüştür. " Bu çeşmenin başına gelen kadınlar sohbet ederken bir yandan da yanlarında getirdikleri kalın tel fırçalarla yosun tutmuş olan çeşmeyi de fırçalayarak temizliyorlar"
Benzer Haberler
1955 YILINDA YALOVA KAZİMİYE KÖYÜ
1964 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1970 YILINDA YALOVA ÇINARCIK KARAYOLU
1964 YILI YALOVA YALI VE RIHTIM CADDESİ
1985 YILI KADIKÖYLÜ SHP'Lİ YÜCEL ALBAYRAK
1993 YILI ÇİFTLİKKÖY İLÇESİ İZMİT KARAYOLU
1950 YILI HACIMEHMET KÖYÜ YOL ÇALIŞMASI
1955 YILINDA AKKÖY YOLU VE AKKÖY CAMİİSİ