1954 YILI YALOVA ESKİ BURSA CADDESİ

1950'li yılların ortalarında çekilmiş bu fotoğrafta Yalova  eski Bursa Caddesini görüyorsunuz. O yıllarda Cumhuriyet Caddesi, Karamürsel caddesi ile Çeşme sokağın keşiştiği yerde bitiyordu.  İstanbul (Karamürsel) Caddesinin başladığı yerden Müfettiş Hemdi Girgin İlkokulun ve Mezarlık yoluna giden yol ise eski Bursa Caddesi olarak kullanılıyordu. 

Sol taraftaki bina şimdiki İYİ Parti İl Binasının bulunduğu binadır.  Sağ taraftaki bina ise Çeşme Sokak girişi ve Yüncü Yetim Osman'ın binasıdır. Sol tarafta bulunan binanin altındaki dükkan da Yalova’nın en eski berberlerinden Berber Emrullah’ın dükkanıdır.  Karşısındaki bina ise Ceşme sokağın başlangıcında bulunan ve Yalova’nın eski esnaflarından Yüncü Yetim Osman’ın işlettiği dükkan ve evi görülmektedir.

Fotoğrafın sağ tarafında görülen elektrik direği ise, ise tam olarak eski Ergün Düğün salonunun önüdür. Fotoğrafta, bugünün Yalova mezarlığına giden eski Bursa caddesi de görülmektedir.1954 yılıında  çekilen bu fotoğrafta Yalova’nın eski evleri de açık bir şekilde görülüyor.

En yüksek binanın 3 kat olarak görüldüğü bu fotoğraf karesinde Yalova’ya özgün yapıların olduğu da dikkat çekerken sokaklarda ise tek bir aracın dahi olmadığı görülmekte.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!