1950 YILINDA YALOVA'YA KUŞBAKIŞI
1950'li Yılların başında çekilmiş bu fotoğrafta o dönemin Yalova Cumhuriyet Meydanı ve Yalova iskelesinin fotoğrafını görüyorsunuz.
Yaklaşık 70 yıl öncesinin bu fotoğraf karesinin sağ tarafında görülen bina o yıllarda Tan Oteli olarak faaliyet gösteriyordu.
Tan Oteli daha sonra yıkılarak Aydın işhanı ve Atacan çay bahçesi olarak yıllarca faaliyet göstermişti.Bugünlerde ise bu bina yine bir otel olarak faaliyet göstermekte.
Ortada ve yoğun kalabalığın görüldüğü bina ise o dönemler Hükümet konağı olarak faaliyet gösteren binasıdır. Bu bina 1968 yılında yıkılan, geçtiğimiz yıllarda aslına uygun olarak yaptırılan ve Kent Müzesi olarak hizmet veren dönemin hükümet konağıdır.
Bir Milli bayram günü çekilen bu fotoğrafta bundan yaklaşık 70 yıl önce Hükümet konağı ve cumhuriyet meydanında toplanan Yalovalıları görüyorsunuz.
Fotoğrafta dikkat çeken en önemli ayrıntı ise günümüzde aslına uygun olarak yapılan Hükümet konağının bulunduğu yer tartışmasıdır.
Oysa eski fotoğraflara baktığımızda Hükümet Konağı tam Cumhuriyet Meydanı ve şimdiki Cengiz Koçal Caddesine sıfır noktasındadır. Oysa bugün yapılan konaük ise dolgu alanının üstüne bir başka ifadeyle bu fotoğraf karesine göre deniz kenarına yapılmıştır.



Benzer Haberler
1999 YILI 17 AĞUSTOS'TA YALOVA SAHİLİ
1950 YILI İNGİLTERE KRALI YALOVA'DA
1965 YILI SONBAHARINDA GAZİPAŞA CADDESİ
1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
1986 YILI YALOVA BAHÇELİ GENÇLİK KADROSU
1977 YILI YALOVA ANADOLU GENÇLİK SPOR
1980'LER YALOVA DOĞAN SPOR KADROSU
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU