1950 YILINDA YALOVA'YA KUŞBAKIŞI
1950'li Yılların başında çekilmiş bu fotoğrafta o dönemin Yalova Cumhuriyet Meydanı ve Yalova iskelesinin fotoğrafını görüyorsunuz.
Yaklaşık 70 yıl öncesinin bu fotoğraf karesinin sağ tarafında görülen bina o yıllarda Tan Oteli olarak faaliyet gösteriyordu.
Tan Oteli daha sonra yıkılarak Aydın işhanı ve Atacan çay bahçesi olarak yıllarca faaliyet göstermişti.Bugünlerde ise bu bina yine bir otel olarak faaliyet göstermekte.
Ortada ve yoğun kalabalığın görüldüğü bina ise o dönemler Hükümet konağı olarak faaliyet gösteren binasıdır. Bu bina 1968 yılında yıkılan, geçtiğimiz yıllarda aslına uygun olarak yaptırılan ve Kent Müzesi olarak hizmet veren dönemin hükümet konağıdır.
Bir Milli bayram günü çekilen bu fotoğrafta bundan yaklaşık 70 yıl önce Hükümet konağı ve cumhuriyet meydanında toplanan Yalovalıları görüyorsunuz.
Fotoğrafta dikkat çeken en önemli ayrıntı ise günümüzde aslına uygun olarak yapılan Hükümet konağının bulunduğu yer tartışmasıdır.
Oysa eski fotoğraflara baktığımızda Hükümet Konağı tam Cumhuriyet Meydanı ve şimdiki Cengiz Koçal Caddesine sıfır noktasındadır. Oysa bugün yapılan konaük ise dolgu alanının üstüne bir başka ifadeyle bu fotoğraf karesine göre deniz kenarına yapılmıştır.



Benzer Haberler
1980 YILI ÇİFTLİKKÖY'LÜ KARA TAKSİCİSİ FEVZİ
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA