1950 YILINDA YALOVA'YA KUŞBAKIŞI
1950'li Yılların başında çekilmiş bu fotoğrafta o dönemin Yalova Cumhuriyet Meydanı ve Yalova iskelesinin fotoğrafını görüyorsunuz.
Yaklaşık 70 yıl öncesinin bu fotoğraf karesinin sağ tarafında görülen bina o yıllarda Tan Oteli olarak faaliyet gösteriyordu.
Tan Oteli daha sonra yıkılarak Aydın işhanı ve Atacan çay bahçesi olarak yıllarca faaliyet göstermişti.Bugünlerde ise bu bina yine bir otel olarak faaliyet göstermekte.
Ortada ve yoğun kalabalığın görüldüğü bina ise o dönemler Hükümet konağı olarak faaliyet gösteren binasıdır. Bu bina 1968 yılında yıkılan, geçtiğimiz yıllarda aslına uygun olarak yaptırılan ve Kent Müzesi olarak hizmet veren dönemin hükümet konağıdır.
Bir Milli bayram günü çekilen bu fotoğrafta bundan yaklaşık 70 yıl önce Hükümet konağı ve cumhuriyet meydanında toplanan Yalovalıları görüyorsunuz.
Fotoğrafta dikkat çeken en önemli ayrıntı ise günümüzde aslına uygun olarak yapılan Hükümet konağının bulunduğu yer tartışmasıdır.
Oysa eski fotoğraflara baktığımızda Hükümet Konağı tam Cumhuriyet Meydanı ve şimdiki Cengiz Koçal Caddesine sıfır noktasındadır. Oysa bugün yapılan konaük ise dolgu alanının üstüne bir başka ifadeyle bu fotoğraf karesine göre deniz kenarına yapılmıştır.
Benzer Haberler
1999 YILINDA YAZAR FAİK BİLEK ANILIRKEN
1970 YILINDA YALOVA KURTKÖY GENÇLİĞİ
1972 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1970 YILINDA YALOVA KABAKLI KÖYÜ
1964 YILINDA YALOVA FATİH CADDESİ
1953 YILINDA KİRAZLI KÖYÜ VE ÇEŞMESİ
1963 YILINDA YALOVA AKASYA PLAJI
1970 YILI YALOVA SOĞUCAK KÖYÜ İLKOKULU