1950 YILINDA YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
950'li yılların başında çekilmiş bu fotoğraf karesinde yaklaşık 65 yıl önce çekilmiş, Yalova cumhuriyet Meydanını ve o yıllarda Meydanda bulunan Sefabey Çeşmesi ve Şadırvanını görüyorsunuz.
Sefa Bey Çeşmesi ve Şadırvanı o yıllarda şimdiki Uğur Mumcu Kültür Merkezinin önündeki Kurtuluş Anıtının bulunduğu yerdeydi.
Fotoğrafı daha iyi anlamak için söylemek gerekirse karşıdaki sokak günümüzdeki İş Bankasının bulunduğu Huzur sokaktır.
Hemen sağ tarafta ise günümüzde Uğur Mumcu Kültür Merkezi olarak kullanılan binanın önünde bulunan çeşme ise Sefabey Çeşmesidir.
Yalova'nın eski belediye Başkanlarındaın Sefa Tüzünataç''ın bu çeşmeyi yapmasından ötürü de bu ismi almıştır.
O yıllarda Cumhuriyet Meydanı adeta bir çiçek bahçesi görünümündedir. Sefa Bey Çeşmesine ise su o yıllarda Paşaköy’den gelmekte ve buradaki sudan almak için zaman zaman uzun kuyruklar oluşmaktaydı.
Fotoğrafta gördüğünüz Sefa Bey çeşmesi ise 1970'li yıllarda yıkılmıştı.
Benzer Haberler
1999 YILINDA YAZAR FAİK BİLEK ANILIRKEN
1970 YILINDA YALOVA KURTKÖY GENÇLİĞİ
1972 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1970 YILINDA YALOVA KABAKLI KÖYÜ
1964 YILINDA YALOVA FATİH CADDESİ
1953 YILINDA KİRAZLI KÖYÜ VE ÇEŞMESİ
1963 YILINDA YALOVA AKASYA PLAJI
1970 YILI YALOVA SOĞUCAK KÖYÜ İLKOKULU