1938 YILINDA YALOVA İSKELESİ
Bu fotoğraf 1938 yazında, Büyük Önder Atatürk’ün Yalova’dan son kez ayrıldıktan ve ölümünden kısa bir süre önce Yalova İskelesinde çekildi.
Bu fotoğraf 1938 yazında, Büyük Önder Atatürk’ün Yalova’dan son kez ayrıldıktan ve ölümünden kısa bir süre önce Yalova İskelesinde çekildi.
Yalova’nın adının Atatürk ile birlikte tanınmaya başladığı küçük şirin kasabamızda Vapur Seferleri düzenli olarak İstanbul-Yalova arasında çalışıyordu.
Bu fotoğrafta görülen çiftin kimlikleri hakkında elimizde her hangi bir bilgi yok. Ancak yakın bir tarihe kadar Yalova sahilinde gezintiye çıkarken dahi, Yalovalılar en güzel kıyafetlerini dolaplarından çıkartır ve günlük gezintilerini de sahilde yaptıktan sonra, günün yorgunluğunu, Akasya çay Bahçesi yada Bekir’in Gazinosunda canlı müzik dinleyerek atardı.
İşte bu fotoğraf çok daha eski yıllara ait. Modern kıyafetli Çiftin bulunduğu yer Şimdiki Atacan Çay bahçesinin olduğu yerdir. O dönemler denize dolgu yapılmadığı için burası deniz kenarındadır.
Çiftin bir kaç metre uzağında ise denizimiz görülmekte. Yalova İskelesinin bilet gişeleri ise deniz üstünde kurulan İskelede yer aldığı görülüyor.






Benzer Haberler
1963 YILINDA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1970 YILI YALOVASPOR 19 MAYIS'I KUTLUYOR
1986 YILI YALOVA STADYUMUNDA 19 MAYIS
1930 YILLARDA YALOVA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
2007 YILI YALOVA'NIN İKİ ÇINARI BİRLİKTE
1980 YILINDA ÇINARCIK SAHİL CADDESİ
2005 YILI YALOVA KÖYLERİNDEE HIDRELLEZ
1982 YILI YALOVA KAYMAKAMI ORHAN AYKAN