17 AĞUSTOS'UN 22. YILINDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ

17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenlerin anısına Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) her yıl 17 Ağustos’un yıldönümünde gerçekleştirdiği sessiz yürüyüşünü bu yılda gerçekleştirdi.

Gazipaşa Caddesi üzerinde toplanan MAG’lar, Deprem Anıtı’na kadar sessiz bir şekilde yürüdüler. Mag-Der’in yürüyüşüne CHP Yalova İL başkanı Mehmet Gürel, Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı ve partililer de destek verdi.

Yürüyüşün ardından deprem anıtında açıklama yapan MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, vatandaşları afet eğitimi almaya davet etti. Karaçam “Her yıl gerçekleştirdiğimiz bu sessiz yürüyüş. Aslında olası afetlere karşı atılan büyük bir çığlıktır.Marmara’da depremin ayak seslerini artık duyuyoruz.Biz vatandaşımız buna hazır olsun diye uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızdan afet temel eğitimleri ve arama-kurtarma eğitimlerini almalarını istiyoruz.” dedi.

Deprem anıtındaki anma etkinliğine Yalova Belediyesi ve bazı kurumlar stand açtılar. Anma etkinliğinde Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Ak parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol,İl Genel meclis başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk vatandaşlara helva dağıttılar.

17 Ağustos depremiyle ilgili sinevizyon gösterilerin yapıldığı ve duaların okunduğu etkinliğe Ak Parti İl başkanı Muğlim Bağatar, CHP İl başkanı Mehmet Gürel, MHP İl Başkanı Namık Öz, Deva Partisi il başkanı Mehmet Demirhan’da hazır bulundu.

Yalova Müftülüğüne bağlı imam hatipler ise Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudular. Saatler depremin meydana geldiği 03: 02'yi gösterdiğinde ise depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

İşte O anlar ve Ayrıntılar

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!