11 MİLYONLUK TELEFON DOLANDIRICILIĞI
Yalova’da telefonla aradığı kişileri kendisini polis, savcı olarak tanıtan ve toplam 11 milyon 299 Bin TL dolandıran kişiler Yalova Polisinin başarılı operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı
Yalova’da telefonla aradığı kişileri kendisini polis, savcı olarak tanıtan ve toplam 11 milyon 299 Bin TL dolandıran kişiler Yalova Polisinin başarılı operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı
Yalova’da ikamet eden M.S., M.Ç., M.Ç. ve K.T. isimli kişileri telefonla arayarak kendilerini Polis/Savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından toplam 11.299.500 TL dolandırıldı. Parayı kaptırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan vatandaşlar Yalova Emniyet müdürlüğüne başvurdu.
“Polis/Savcı” yöntemiyle dolandırıcılık yapan bazı şüphelilerin, ayrıca para karşılığı ilişki için kadın temin etme vaadiyle de dolandırıcılık faaliyetinde bulundukları tespit edildi. Yalova Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu 28 kişinin dolandırılması da engellendi.
Para karşılığı ilişki vaadiyle dolandırıcılık olayında kullanılan banka hesabının sahibi S.K.,i hakkında ikametinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinin ardından Adli Kontrol Tedbir Kararı uygulanmış, mağdurlarla doğrudan irtibat kuran Ş.T. ve A.D. isimli şüpheliler ise yakalanarak tutuklandı.
“Polis/Savcı” yöntemiyle dolandırıcılık olayının diğer şüphelilerine yönelik olarak gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; T.Y. (Adana), B.M. ve A.Ç. (İstanbul), İ.D. (İzmir) illerinde yakalanarak gözaltına alınmış, Yalova’ya getirilen sanlılar,Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği mahkemece tutuklandı.



Benzer Haberler
ÇINARCIK'TA KIŞA ÇINAR OL KAMPANYASI
KÖY YOLLARI ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
BECAN, 2026 BÜTÇESİNİ TBMM'DE ELEŞTİRDİ
TERMAL KARAYOLU ŞANTİYEYE DÖNÜŞÜYOR
ÇİFTLİKKÖY’DE OYUN PARKLARI YENİLENİYOR
ALTINOVA'DA DEFİNE ARAYANLARA GÖZALTI
ÜNİVERSİTE BÜTÇESİ 2 MİLYAR 245 MİLYON
TONAMI KÖPRÜSÜ YARIN BAKIMA GİRİYOR