BOLU’DAN GÖNDERMELER YAPTI
Eklenme Tarihi : 08.03.2010 15:59:29

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle CHP Bolu İl örgütünün düzenlediği toplantıda konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, burada kendi üslubuyla yaptığı konuşmada partililerden sık sık alkış aldı. Konuşmasına kadının öneminden bahsederek başlayan İnce, “Önceden boylu poslu kadınlara ‘hükümet gibi kadın’ derdik, hükümet gibi demek övünç meselesiydi, şimdi ise utanç meselesi haline geldi. Şimdi kimseye hükümet gibi adam veya kadın demiyoruz. Çünkü insanlar övünmüyor artık hükümet gibi lafından” dedi. 

 “AKP  Döneminde Kumar 3 Kat Artmıştır.”
Sık sık iktidar partisine eleştirilerde bulunan İnce “Bunlar muhafazakar bir iktidar öyle değil mi? Bakın 2002’ye kadar Türkiye’de ayın 9’unda 19’unda 29’unda milli piyango çekilişi vardır, bir de spor toto ile spor loto vardır. Şimdi her gün iddia, at yarışı, toto loto aklınıza ne geliyorsa, oynanıyor, AKP döneminde kumar 3 kat artmıştır. Kumar haram değil mi? Bunlar diyorlar ki; haram helal ver Allah’ım, garip kulun yer Allah’ım diyor. Peki köleliği İslamiyet yasaklamadı mı? Peki bu esnek çalışma düzeni kölelik değil mi?

 ‘Maaşla Naaşı Halletti Ama Yüce Divanı Halledemedi”
Muharrem İnce’nin ’ağlayan adam’ olarak nitelendirdiği ve sık sık hedefinde olan Bülent Arınç’la ilgili Bolu’da da konuştu ve ‘Maaşla naaşı halletti ama yüce Divanı halledemedi” dedi. İnce’nin Bülent Arınç’lka ilgili konuşması da şöyle; “Bu aralar sürekli ağlayan bir başbakan yardımcısı var, ağlamadan sorumlu devlet bakanı, sürekli ağlıyor. 1 Mayıs 2009’da bakan olmuş, o günden bu yana ulusal ve yerel medyaya 10 bin kez haber olmuş. Taradım bir kere işsizlikten bahsetmemiş. Bu memleketin gençleri işsiz, 250 bin eğitim fakültesi mezunu atanamıyor. Bir kez ağzına bunu almamış. Ya ağlamış yada toplumu germiş başka bir şey yapmamış. Onun işi düzgün, bu dünyayı da öteki dünyayı da garanti eden tek adam o. Nasıl biliyor musunuz? Geçen dönem milletvekilliği yapanlar yüksek emekli maaşı alır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Meclis başkanlığı yapanla milletvekilliği yapan da aynı emekli maaşını alır. Bülent Arınç meclis başkanı olunca bir gece yarısı kanun içine bir madde sıkıştırdı, milletvekilleri 5 lira emekli maaşı alıyorsa, meclis başkanı olarak emekli olan 10 lira emekli maaşı alacak. Bu dünyayı kurtardı, sıra geldi öbür dünyaya. Rahmetli Bülent Ecevit’in devlet mezarlığına gömülmesi için bir bakanlar kurulu kararı gerekiyordu. Başbakanlar devlet mezarlığına gömülür diye bir kanundu. Onun içine meclis başkanları da devlet mezarlığına gömülür diye bir madde ekledi, öbür dünya da tamam mı? Zannediyor ki orada da dokunulmazlık olacak. Maaş tamam, naaş tamam, bu dünya tamam, öbür dünya tamam. Maaşla naaşı halletti ama halledemediği tek bir şey var. Yüce Divanı halledemedi. Şimdi de onu halletmeye çalışıyor.

"Türk Silahlı Kuvvetlerinden Hıncını Alma Girişimleri"
Ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İnce,”Hükümetin Bunların iki tane amacı var. Bir, kendilerine göre hakim savcı ayarlayıp, kendilerine göre anayasa mahkemesi ayarlayıp, iktidardan düştüklerinde hesap vermekten korkuyorlar. Bir de silahlı kuvvetlerin burnunu sürtmek istiyorlar. Dertleri budur. Türkiye’nin evlatları işsizmiş, analar çocuklarına harçlık veremiyormuş, babalar eve gitmek istemiyormuş, bunlar umurlarında değil. Esnaf kepenk indiriyormuş, çiftçinin ürünü dalda kalmış, emekli geçinemiyormuş, bunların böyle bir dertleri yok. Varsa yoksa mağdur edebiyatı, varsa yoksa kendilerine göre mahkeme oluşturma çabası ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden hıncını alma girişimleri. Başka bir yaptıkları iş yok.”

 

“Al Ananı Git” Denince Tayyip Erdoğan Gelir,
Liderlerden örneklerde veren İnce, “Toplumları liderler yönetir. Liderleri de geleceğe taşıyan sözleridir. Ne Mutlu Türk’üm diyene, kim demiş bunu, kişi sözü söyledikten sonra hemen akla geliyor, 50 yıl sonra da olsa, yüz yıl sonra da olsa, akla geliyor. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir dediğinizde aklınıza, Mustafa Kemal Atatürk gelir. Namuslularda namussuzlar kadar cesur olmalıdır dediğinizde, İsmet İnönü gelir. Siz isterseniz hilafeti bile getirirsiniz dendiğinde Menderes akla gelir. Benim memurum işini bilir, anayasa bir kez delinmekle bir şey olmaz dendiğinde Özal gelir, asmayalım da besleyelim mi dendiğinde Kenan Evren Paşa gelir. Bizden olmayanlar patates dinindendir dendiğinde Erbakan akla gelir. Toprak işleyenin, su kullananın, Ecevit gelir. “Artistlik yapma lan, al ananı git” denince de Tayyip Erdoğan gelir, kalite bu.”

Haberin videosu izlemek için TIKLAYIN






Yorum Ekle
Yazıcıya Yolla
Arkadaşına Gönder

Copyright © 2007 Bu sitede yer alan haber, yazı ve fotoğraflar kaynak gösterilmesi halinde kullanılabilir.