Eklenme Tarihi : 07.02.2010 16:48:25
Çiftlikköy Belediye başkanı Metin Dağ YTSO’nın 8 Şubat Pazartesi günü yapacağı “Termik Santral” Bilgilendirme Toplantısı konuşmacı olarak değil, izleyici olarak katılacağını söyledi.
Çiftlikköy Belediye başkanı Metin Dağ “ Esadiye Köyünde Taş Ocağı Bilgilendirme toplantısında gösterilen duyarlılık, bizim ilçemizde kurulacak olan Termik Santrale karşı bu duyarlılık neden gösterilmiyor” dedi.
Termik santrallerin çevreye, yeşile ve insana verdiği zararların bir çok örnekleri bulunduğuna değinen Dağ “ Çiftlikköy halkının Termik Santrale bakış açısı biliniyor. Esadiye köyünde Yalova’nın önde gelenleri, Milletvekilleri, Siyasetçiler, STK Kuruluşları Taş ocağına karşı mücadele vermek için Esadiye’de bir duyarlılık örneği gösterdiler. Termik Santral, Taş Ocağından daha mı zararsız. Merak ediyorum. Esadiye’de gösterilen bu duyarlılık Termik Santrale karşı gösterilmiyor. Pazartesi günü Termik santral toplantısında Esadiye toplantısına gidenlerin bu toplantıya katılıp, katılmayacağını merak ediyorum” dedi.
Toplantıya, Termik Santralin kendi ilçe sınırlarında kurulmasına karşın, konuşmacı olarak çağrılmadığını söyleyen Çiftlikköy Beledye başkanı Metin Dağ “ Ben Pazartesi günü bu toplantıya izleyici olarak katılacağım. İzin verirlerse de konuşacağım. Konuşamazsam da bir izleyici olarak çıkıp soru soracağım “ dedi.
Öte Yandan YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel’in oturum başkanlığını yapacağı Termik Santral Konulu Panelin Programı şöyle:
Tarih : 08 Şubat 2010 Pazartesi Yer : Halk Eğitim Merkezi - YALOVA PROGRAM 14.00 - 14.15 Açılış Konuşmaları Mehmet GÜREL YTSO Meclis Başkanı
Celal ÖZEL YTSO Yönetim Kurulu Başkanı 14.15-16.30 Panel
Prof.Dr.Gündüz ATEŞOK İTÜ Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Maden Fakültesi Senatörü
Prof.Dr.Filiz KARAOSMANOĞLU Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı
Mustafa YILMAZ Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Genel Müdürü
Konuşmalar 16.30-16.45 Kahve Molası
16.45-17.30 Soru ve Cevap
|